Mediedrev eller årets granskning?

Efter dagens ministeravgång kommer anklagelserna mot medierna som ett brev på posten. Pressen blev för stor och minister Tolgfors är ju bara människa som oss alla andra…..

Javisst är han människa med rätt till ett privatliv, javisst blev nog pressen stor men vänta nu…Han var även minister med ansvar för försvar och militära frågor och då bör man vara beredd på först och främst hård granskning och för det andra mycket hård press då oegentligheter upptäcks.

Så visst var pressen stor från medier men det som klämde var väl i ärlighetens namn själva vapenaffären med Saudiarabien.

”Medieturbulensen” som Tolgfors själv benämnde det som andra kallat ett mediedrev är aldrig trevligt för den som utsätts speciellt då det saknar proportioner i jämförelse med vad som hänt. Men i grunden för denna turbulens finns en riktig och inte minst viktig affär som fortfarande behöver utredas för att bibehålla förtroendet för svensk vapenpolitik.

Det har sagts tidigare men jag säger det igen, mediernas roll är att granska makten och det är just precis det man gjort i detta fall.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s